Pečená kachní prsa na mangu

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
3442 kcal
Bílkoviny
327 g
Tuky
105 g
Sacharidy
303 g
Vláknina
3 g
Cukr
142 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Předehřejeme si troubu na 200°C. Kachní prsa opláchneme a osušíme. Osolíme je a opepříme.
  • 2
    V hluboké pánvi rozehřejeme tuk a vložíme na ni prsa kůží dospod. Nejprve 3 minuty opékáme, potom maso obrátíme na druhou stranu, ztlumíme teplotu a dále opékáme 10 minut.
  • 3
    Omyjeme a oloupeme manga. Vykrojíme pecku a dužninu nakrájíme na kostičky.
  • 4
    Připravíme si keramickou misku a naskládáme do ní prsa kůží nahoru. Vložíme do trouby a pečeme, dokud se na povrchu nevytvoří křupavá kůrčička.
  • 5
    Z pánve slijeme tuk a vložíme na ni kostičky manga a opečeme je. Okořeníme je zázvorem, přidáme kari koření a cayenský pepř. Zalijeme portským vínem a vývarem. Opékáme až mango zesklovatí, potom přidáme nastrouhanou kůru z poloviny chemicky neošetřeného pomeranče.
  • 6
    Hotová kachní prsa krájíme šikmo na plátky.
  • 7
    Šťávu vypečenou z kachních prsou přilijeme k mangové směsi, kterou podáváme odděleně od masa.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.