Recept

Koroptev pečená na hruškách

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (89%)
ID receptu: 53580

Ingredience

2 cl Hruškovice
2 ks Hrušky
1 kg Koroptev
20 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej z pšeničných klíčků
4 špetka Pepř černý mletý
4 špetka Sůl
0,5 kávová lžička Tymián čerstvý
3 polévková lžíce Zakysaná smetana
250 ml Zvěřinový vývar

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 349 kcal
Kilojoule 1 459kJ
2% Sacharidy 9 g
6% Tuky 5 g
12% Sodík 237 mg
103% Bílkoviny 58 g

Koroptev pečená na hruškách postup přípravy receptu:

1

Z koroptví odřízneme stehna a prsa. Stehna odložíme stranou, nebudeme je potřebovat. Z ostatních částí koroptví uvaříme silný vývar. Poté vařené koroptve osolíme a opepříme.

2

Hrušky omyjeme, oloupeme z nich slupku, rozkrájíme je na poloviny, vyřízneme jádřince a každou z polovin ještě překrájíme na 4 dílky.

3

Připravíme si větší hlubokou pánev, vlijeme olej a přidáme máslo. Poté vložíme koroptví prsa kůží dolů a prudce opékáme po 3 minuty. Následně je obrátíme a pečeme další 3 minuty. Přidáme k prsíčkům tymián a zabalíme je do alobalu.

4

Na pánev poté vložíme hrušky, opečeme je. Přilijeme k nim hruškovici a dusíme, dokud hrušky nezměknou. Poté je vyjmeme, do pánve vlijeme vývar a zakysanou smetanu. Vaříme, dokud omáčka nezhoustne.

5

Prsa rozkrájíme na šikmé plátky, přidáme k nim hrušky a přelijeme omáčkou. Podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé. Koroptve jsou nejlepší v listopadu a v prosinci. Z jejich kostí lze připravit vývar, který můžeme zmrazit. Získáme tak základ pro omáčky, například k prsíčkům z perličky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept