Rybíz jako brusinky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybíz jako brusinky
Rybíz jako brusinky
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 53592 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
1 kg | Rybíz červený |
1 l | Voda pitná |
Nálev | |
---|---|
65 g | Cukr krupice |
3 ks | Hřebíček |
2,5 dl | Ocet kvasný lihový |
3 ks | Skořice celá |
2,5 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 328,5mg |
Vláknina | 21g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 41,6mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Rybíz červený, Voda pitná, Cukr krupice, Hřebíček, Skořice celá, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Rybíz jako brusinky postup přípravy receptu:
1 | Zralý červený rybíz očistíme, dobře promyjeme v sítu. Rybíz přelijeme 1 l vroucí vody a necháme ho okapat. Poté ho dáme do hrnce. V míse si rozmícháme 1/4 l vody s 65 g cukru. Když je cukr rozpuštěný, přilijeme 1/4 l octa a nálevem zalijeme rybíz. Ještě přidáme celou skořici, 3 hřebíčky a při mírné teplotě rybíz vaříme 10 minut. |
2 | Horkou směs dáme do menších suchých sklenic, dobře je uzavřeme patentovými uzávěry, sklenice převrátíme, zakryjeme utěrkou a necháme vychladnout. Takto uvařený rybízový kompot použijeme místo brusinek. |