Jednoduchý recept

Smažený soukenický sekaný řízek

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Smažený soukenický sekaný řízek 5 1
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 536

Ingredience

140 ml Mléko polotučné
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
150 ml Olej rostlinný
0,5 g Pepř černý mletý
160 g Strouhanka
25 g Sůl
40 g Vejce slepičí
750 g Vepřový bok

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 489 kcal
Kilojoule 2 044kJ
4% Sacharidy 16 g
56% Tuky 42 g
55% Sodík 1 g
18% Bílkoviny 10 g

Smažený soukenický sekaný řízek postup přípravy receptu:

1

Vepřový bůček opláchneme, vykostíme a zbavíme kůže. Umeleme jej, osolíme, opepříme a přidáme vejce rozšlehané s mlékem. Směs dobře promícháme a uložíme do chladničky.

2

Z prochladlé směsi tvarujeme oválné ploché řízky, 7-10mm silné. Obalíme je v prosáté mouce, vejcích rozšlehaných s mlékem a ve strouhance.

3

Připravené řízky usmažíme v horkém oleji dozlatova.

4

Ihned podáváme.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Smažený soukenický sekaný řízek
Soukenické řízky občas dělávám, ale tady bych chtěla upozornit na nesrovnalosti v ingrediencích. Chybí množství mléka a vajec na trojobal a množství oleje na smažení taky neodpovídá. Na 10 porcí se na trojobal potřebuje kromě 100 g hladké mouky a 160 g strouhanky taky 80 g vajec a 70 g mléka. Na smažení je potřeba zhruba 150 - 200 g tuku, používám řepkový olej. Pro větší jedlíky se zvýší množství masa. Jinak recept doporučujismile

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept