Sedmikráskový med

70 min.

Ingredience

    • 100gramůSedmikráska
    • 1litrVoda pitná
    • 1kilogramCukr třtinový
    • 1kusCitrony
Počet porcí:
20

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
191 kcal
Sacharidy
50 g
Vláknina
235 mg
Cukr
49 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Sedmikráskové květy vložíme do hrnce a zalijeme je litrem studené vody, kterou pomalu přivedme k varu. Jakmile se voda začne vařit, hrnec odstavíme z plotny a necháme vychladnout. Až druhý den sedmikrásky scedíme do druhého hrnce, rukou ještě vymačkáme z květů vodu. Do výluhu nasypeme 1 kg třtinového cukru a přidáme omytý, na plátky pokrájený citrón. Vaříme pomalu při nízké teplotě tak dlouho, než se začne tekutina táhnout "na niť" - je dostatečně medové konzistence.
  • 2
    Sedmikráskový med podáváme při nachlazení nebo zažívacích potížích.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.