Jehněčí panenka pečená v bylinkové krustě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí panenka pečená v bylinkové krustě
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 53625 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 kávová lžička | Balsamico ocet |
1 plátek | Chléb toastový |
100 g | Chřest zelený |
1 ks | Cuketa |
100 g | Hrachové lusky |
600 g | Jehněčí maso |
50 g | Máslo bylinkové |
1 kávová lžička | Máslo čerstvé |
1 dl | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel kudrnka |
2 ks | Rajčata |
2 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 123,3mg |
Draslík | 186,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 616,2mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,8mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Chléb toastový, Cuketa, Hrachové lusky, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chřest zelený, Jehněčí maso, Máslo bylinkové, Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Jehněčí panenka pečená v bylinkové krustě postup přípravy receptu:
1 | Jehněčí maso očistíme, osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji zprudka po všech stranách opečeme. Bylinkovou krustu připravíme tak, že toastový chléb najemno nastrouháme a smícháme s nasekanou petrželkou a nahrubo mletým pepřem. Maso ve směsi důkladně obalíme, vložíme do zapékací mísy a v troubě předehřáté na 180°C pečeme s bylinkovým máslem cca 5-6 minut. |
2 | Mezitím povaříme ve vodě ochucené solí a máslem hráškové lusky a chřest. Cuketu nakrájíme a smícháme s povařenou zeleninou, loupanými plátky rajčat a olivami. Na rozpáleném oleji krátce orestujeme. |
3 | Maso i se zeleninou rozdělíme na talíře, zakápneme balsamicem a ihned podáváme. |