Jednoduchý recept

Jehněčí panenka pečená v bylinkové krustě

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 53625

Ingredience

1 kávová lžička Balsamico ocet
1 plátek Chléb toastový
100 g Chřest zelený
1 ks Cuketa
100 g Hrachové lusky
600 g Jehněčí maso
50 g Máslo bylinkové
1 kávová lžička Máslo čerstvé
1 dl Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel kudrnka
2 ks Rajčata
2 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 451 kcal
Kilojoule 1 888kJ
3% Sacharidy 11 g
39% Tuky 29 g
9% Sodík 181 mg
35% Bílkoviny 20 g

Jehněčí panenka pečená v bylinkové krustě postup přípravy receptu:

1

Jehněčí maso očistíme, osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji zprudka po všech stranách opečeme. Bylinkovou krustu připravíme tak, že toastový chléb najemno nastrouháme a smícháme s nasekanou petrželkou a nahrubo mletým pepřem. Maso ve směsi důkladně obalíme, vložíme do zapékací mísy a v troubě předehřáté na 180°C pečeme s bylinkovým máslem cca 5-6 minut.

2

Mezitím povaříme ve vodě ochucené solí a máslem hráškové lusky a chřest. Cuketu nakrájíme a smícháme s povařenou zeleninou, loupanými plátky rajčat a olivami. Na rozpáleném oleji krátce orestujeme.

3

Maso i se zeleninou rozdělíme na talíře, zakápneme balsamicem a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept