Zeleninové krůtí nudličky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninové krůtí nudličky
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 53628 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Celer bulvový |
600 g | Krůtí prsa |
40 g | Máslo čerstvé |
100 g | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Olej z pšeničných klíčků |
50 g | Pažitka |
2 špetka | Pepř černý mletý |
100 g | Pórek |
2 špetka | Sůl |
125 ml | Vývar drůbeží |
4 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 112,9mg |
Draslík | 572,5mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,1mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Krůtí prsa, Pažitka, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Pórek, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Olej z pšeničných klíčků nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninové krůtí nudličky postup přípravy receptu:
1 | Krůtí prsa omyjeme, osušíme a pokrájíme na nudličky. Připravíme kastrol, do kterého vlijeme olej a rozehřejeme jej. Krůtí nudličky na něm zprudka opečeme a vyjmeme. |
2 | Omyjeme a oškrábeme mrkev a celer a nastrouháme na nudličky. Pórek omyjeme, odřízneme kořínkovou část a uvadlou nať. Pórek podélně rozřízneme a pokrájíme na nudličky. Vložíme do kastrolu máslo a zahřejeme. Vsypeme na něj zeleninu a chvíli dusíme, potom ji zalijeme vývarem. Přikryjeme kastrol poklicí a dusíme dál, dokud zelenina není měkká. |
3 | Potom vmícháme k podušené zelenině zakysanou smetanu a povaříme. Nakonec vrátíme do kastrolu opečené kuřecí nudličky a zahřejeme. Před podáváním pokrm posypeme pažitkou. |