Tuňákové krůtí nudličky
30 min.
Ingredience
- 600gramůKrůtí prsa
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 3lžíceOlej z pšeničných klíčků
- 1kusCibule
- 180gramůTuňák v oleji
- 3kusySardelové řezy
- 1lžičkaKapary
- 125mililitrůVývar drůbeží
- 200mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 150gramůHrachové lusky
- 50gramůPetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
601 kcal
Bílkoviny
60 g
Tuky
31 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Krůtí prsa omyjeme a osušíme. Osolíme a opepříme je a pokrájíme na nudličky.
- 2Do kastrolu vlijeme olej a rozpálíme. Vhodíme na něj nudličky a zprudka je orestujeme. Potom je vyjmeme z kastrolu.
- 3Cibuli oloupeme, posekáme nadrobno a vložíme ji do kastrolu. Přidáme na ni tuňáka, kterého jsme nechali okapat, přidáme také nakrájené sardelové řezy. Vmícháme kapary a zalijeme vývarem a smetanou. Provaříme a potom ponorným mixérem rozmixujeme dohladka.
- 4Nakonec přidáme orestované krůtí nudličky a hráškové lusky. Vše jen prohřejeme. Zasypeme petrželkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.