Recept

Bylinková pomazánka na pečivo

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 10 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 53640

Ingredience

2 polévková lžíce Bazalka
1 polévková lžíce Kopr čerstvý
2 polévková lžíce Mandle plátky
1 dl Olej olivový
2 špetka Pepř bílý
1 polévková lžíce Petržel kudrnka
2 polévková lžíce Sýr Parmezán
100 g Sýr lahůdkový tavený 70%
3 špetka Sůl
1 ks Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 369 kcal
Kilojoule 1 545kJ
1% Sacharidy 3 g
51% Tuky 38 g
14% Sodík 272 mg
10% Bílkoviny 6 g

Bylinková pomazánka na pečivo postup přípravy receptu:

1

Bazalku, petrželku kudrnku a kopr omyjeme, vodu setřepeme a otrhané lístky bylinek dáme do hlubší nádoby. Přidáme nadrobno pokrájený větší stroužek česneku, pokrájené mandlové lupínky, sůl, bílý pepř, tavený sýr a olivový olej. Směs rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka. Nakonec přidáme 2 lžíce nastrouhaného sýru.

2

Pomazánku přendáme do sklenice, dobře uzavřeme a dáme do chladničky.

Poznámka

Použijeme ji k natření pečiva (žemle, bagety, rohlíky, housky aj). Podle chuti můžeme přisolit. Pomazánka v chladničce vydrží minimálně 2 dny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept