Jednoduchý recept

Těstoviny fettuccine s ančovičkami a špenátem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (91%)
ID receptu: 53652

Ingredience

4 polévková lžíce Ančovičky konzervované
5 polévková lžíce Olej olivový
3 polévková lžíce Oříšky piniové
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
600 g Těstoviny Fettuccine
1 l Voda pitná
3 stroužek Česnek
0,5 kg Špenátový protlak mražený

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 775 kcal
Kilojoule 3 241kJ
30% Sacharidy 108 g
33% Tuky 24 g
36% Sodík 729 mg
62% Bílkoviny 35 g

Těstoviny fettuccine s ančovičkami a špenátem postup přípravy receptu:

1

Zmrazený špenát necháme rozmrazit a vymačkáme z něj co nejvíce tekutiny. Ančovičky scedíme a okapané nakrájíme na poloviny.

2

Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme.

3

Do hrnce s vařící osolenou vodou dáme vařit těstoviny.

4

V nízkém hrnci rozehřejeme 4 lžíce oleje a opečeme na něm krátce dozlatova za stálého míchání piniové oříšky. Potom je vyjmeme a dáme stranou.

5

Do hrnce dáme prolisovaný česnek, ančovičky a špenát a vše za stálého míchání krátce podusíme. Ke směsi přimícháme osmažené oříšky.

6

Uvařené těstoviny scedíme, v míse je promícháme se zbývajícím olejem a přidáme k nim špenátovou směs s ančovičkami. Vše dochutíme pepřem a solí, důkladně ještě jednou promícháme, rozdělíme na servírovací talíře a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept