Těstoviny fettuccine s ančovičkami a špenátem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstoviny fettuccine s ančovičkami a špenátem
Těstoviny fettuccine s ančovičkami a špenátem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 53652 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
4 polévková lžíce | Ančovičky konzervované |
3 stroužek | Česnek |
5 polévková lžíce | Olej olivový |
3 polévková lžíce | Oříšky piniové |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 kg | Špenátový protlak mražený |
1 kávová lžička | Sůl |
600 g | Těstoviny Fettuccine |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 108g |
---|---|
Cholesterol | 9,4mg |
Draslík | 516,1mg |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 15g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,0mg |
Vitamín E | 5,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ančovičky konzervované, Česnek, Oříšky piniové, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Špenátový protlak mražený, Těstoviny Fettuccine mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Těstoviny fettuccine s ančovičkami a špenátem postup přípravy receptu:
1 | Zmrazený špenát necháme rozmrazit a vymačkáme z něj co nejvíce tekutiny. Ančovičky scedíme a okapané nakrájíme na poloviny. |
2 | Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. |
3 | Do hrnce s vařící osolenou vodou dáme vařit těstoviny. |
4 | V nízkém hrnci rozehřejeme 4 lžíce oleje a opečeme na něm krátce dozlatova za stálého míchání piniové oříšky. Potom je vyjmeme a dáme stranou. |
5 | Do hrnce dáme prolisovaný česnek, ančovičky a špenát a vše za stálého míchání krátce podusíme. Ke směsi přimícháme osmažené oříšky. |
6 | Uvařené těstoviny scedíme, v míse je promícháme se zbývajícím olejem a přidáme k nim špenátovou směs s ančovičkami. Vše dochutíme pepřem a solí, důkladně ještě jednou promícháme, rozdělíme na servírovací talíře a podáváme. |