Jednoduchý recept

Piškotový dortík s jahodami a vanilkovým krémem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 53661

Ingredience

100 g Cukr krystal
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 ks Vejce slepičí
Krém
50 g Cukr krupice
500 g Jahody zahradní
0,5 dl Likér Cointreau
3,5 dl Smetana 33% (šlehačka)
2 ks Vaječný žloutek slepičí
0,5 ks Vanilkový lusk
3 plátek Želatina
Dozdobení
10 g Cukr moučkový
1 kávová lžička Máta

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 701 kcal
Kilojoule 2 933kJ
21% Sacharidy 75 g
49% Tuky 37 g
3% Sodík 51 mg
22% Bílkoviny 12 g

Piškotový dortík s jahodami a vanilkovým krémem postup přípravy receptu:

1

Nejprve vyšleháme cukr s vejci do hladké pěny. Přidáme mouku a promícháme vařečkou. Těsto přemístíme do cukrářského šáčku a hladkou trubičkou naneseme na pergamenový papír tvary kolečka s průměrem cca 10 cm. V troubě přdehřáté na 180 °C pečeme cca 7-8 minut.

2

Mezitím namočíme želatinu do studené vody. Polovinu šlehačky vyšleháme dotuha. Ve vodní lázni utřeme žloutky s cukrem, přidáme polovinu vyškrábnutého vanilkového lusku a ušlehanou smetanu. Želatinu zvolna rozpustíme na mírném ohni a vmícháme do připraveného krému. Přidáme zbylou šlehačku a dochutíme likérem.

3

Upečené piškoty poklademe jahodami a sáčkem na ně naneseme krém. Přiklopíme dalším piškotem a na chladném místě necháme dortíky ztuhnout.

4

Před podáváním posypeme moučkovým cukrem, dozdobíme čerstvou mátou a případně ještě jahodami.

Poznámka

Čas přípravy je bez doby na vychlazení hotových dortíků.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept