Jednoduchý recept

Těstoviny s kuřecím masem a francouzskou zálivkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 53662

Ingredience

1 ks Celer řapíkatý
100 g Hroznové víno
200 g Kuřecí prsa
2 polévková lžíce Majonéza
1 ks Mrkev kořen
1 kávová lžička Ocet vinný
1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
1 kávová lžička Pepř černý mletý
2 kávová lžička Pesto
2 kávová lžička Sůl
200 g Těstoviny Fusilli
1 polévková lžíce Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 765 kcal
Kilojoule 3 200kJ
26% Sacharidy 92 g
266% Tuky 199 g
50% Sodík 1 g
61% Bílkoviny 35 g

Těstoviny s kuřecím masem a francouzskou zálivkou postup přípravy receptu:

1

Těstoviny dáme vařit do hrnce s osolenou vařící vodou.

2

Kuřecí maso omyjeme studenou vodou, osušíme, rozkrájíme na nudličky, uvaříme v osolené vodě doměkka a necháme vychladnout.

3

V misce smícháme vinný ocet a olej, zálivku podle chuti opepříme a osolíme.

4

V druhé misce promícháme majonézu, pesto a zakysanou smetanu, směs opepříme a osolíme.

5

Mrkev oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Celer omyjeme a nakrájíme našikmo. Hroznové víno opláchneme vodou, několik bobulí dáme stranou, ostatní rozpůlíme a odstraníme z nich semínka.

6

Uvařené těstoviny slijeme, propláchneme je studenou vodou a necháme okapat. Okapané potom v míse promícháme s olejovou zálivkou.

7

K těstovinám přidáme majonézovou směs, kuřecí maso, nakrájenou mrkev, celer a víno, vše podle chuti ještě opepříme a osolíme.

8

Těstoviny s přísadami rozdělíme na servírovací talíře, dáme na ně kuličky hroznového vína a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept