Jednoduchý recept

Těstovinový salát s hovězím masem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (91%)
ID receptu: 53663

Ingredience

4 ks Cibulka jarní
450 g Hovězí kýta
2 polévková lžíce Hovězí vývar základní
2 polévková lžíce Limetková šťáva
2 kávová lžička Med včelí
1 ks Okurka salátová
4 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
4 ks Rajčata
1 kávová lžička Sůl
450 g Těstoviny Fusilli
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 749 kcal
Kilojoule 3 133kJ
27% Sacharidy 98 g
29% Tuky 21 g
15% Sodík 296 mg
68% Bílkoviny 38 g

Těstovinový salát s hovězím masem postup přípravy receptu:

1

V hrnci s vařící osolenou vodou uvaříme těstoviny tak, aby byly měkké, ale zůstaly pevné. Uvařené scedíme, propláchneme studenou vodou a promícháme s 2 lžícemi olivového oleje.

2

Hovězí maso omyjeme, osušíme a rozkrájíme přes vlákno na menší kousky, které naklepeme, opepříme a osolíme. Maso krátce opečeme za stálého míchání v rozehřátém zbylém oleji.

3

Jarní cibulky omyjeme a nakrájíme je nadrobno. Okurku oloupeme, omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Rajčata omyjeme a nakrájíme na čtvrtky.

4

V nízkém hrnci smícháme limetkovou šťávu, vývar, med a vše krátce povaříme. Potom do hrnce přidáme nakrájené jarní cibulky, okurku, rajčata a osmažené kousky masa, vše důkladně promícháme a dochutíme pepřem a solí.

5

Těstoviny rozdělíme na talíře, dáme na ně směs masa a zeleniny a podáváme.

Poznámka

Salát můžeme podávat teplý i studený. Pokud jej servírujeme teplý, nenecháme těstoviny vychladnout.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept