Těstovinový salát s hovězím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstovinový salát s hovězím masem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 53663 |
Kategorie: | Saláty |
Ingredience
4 ks | Cibulka jarní |
450 g | Hovězí kýta |
2 polévková lžíce | Hovězí vývar základní |
2 polévková lžíce | Limetková šťáva |
2 kávová lžička | Med včelí |
1 ks | Okurka salátová |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 ks | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
450 g | Těstoviny Fusilli |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 98g |
---|---|
Cholesterol | 65,3mg |
Draslík | 800,6mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,1mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Hovězí kýta, Hovězí vývar základní, Limetková šťáva, Med včelí, Okurka salátová, Rajčata, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Těstoviny Fusilli mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Těstovinový salát s hovězím masem postup přípravy receptu:
1 | V hrnci s vařící osolenou vodou uvaříme těstoviny tak, aby byly měkké, ale zůstaly pevné. Uvařené scedíme, propláchneme studenou vodou a promícháme s 2 lžícemi olivového oleje. |
2 | Hovězí maso omyjeme, osušíme a rozkrájíme přes vlákno na menší kousky, které naklepeme, opepříme a osolíme. Maso krátce opečeme za stálého míchání v rozehřátém zbylém oleji. |
3 | Jarní cibulky omyjeme a nakrájíme je nadrobno. Okurku oloupeme, omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Rajčata omyjeme a nakrájíme na čtvrtky. |
4 | V nízkém hrnci smícháme limetkovou šťávu, vývar, med a vše krátce povaříme. Potom do hrnce přidáme nakrájené jarní cibulky, okurku, rajčata a osmažené kousky masa, vše důkladně promícháme a dochutíme pepřem a solí. |
5 | Těstoviny rozdělíme na talíře, dáme na ně směs masa a zeleniny a podáváme. |
Poznámka
Salát můžeme podávat teplý i studený. Pokud jej servírujeme teplý, nenecháme těstoviny vychladnout.