Těstovinový salát s hovězím masem

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
749 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
21 g
Sacharidy
98 g
Vláknina
6 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hrnci s vařící osolenou vodou uvaříme těstoviny tak, aby byly měkké, ale zůstaly pevné. Uvařené scedíme, propláchneme studenou vodou a promícháme s 2 lžícemi olivového oleje.
  • 2
    Hovězí maso omyjeme, osušíme a rozkrájíme přes vlákno na menší kousky, které naklepeme, opepříme a osolíme. Maso krátce opečeme za stálého míchání v rozehřátém zbylém oleji.
  • 3
    Jarní cibulky omyjeme a nakrájíme je nadrobno. Okurku oloupeme, omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Rajčata omyjeme a nakrájíme na čtvrtky.
  • 4
    V nízkém hrnci smícháme limetkovou šťávu, vývar, med a vše krátce povaříme. Potom do hrnce přidáme nakrájené jarní cibulky, okurku, rajčata a osmažené kousky masa, vše důkladně promícháme a dochutíme pepřem a solí.
  • 5
    Těstoviny rozdělíme na talíře, dáme na ně směs masa a zeleniny a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.