Těstovinový salát s klobásou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstovinový salát s klobásou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 53664 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
200 g | Klobása Chorizo |
1 polévková lžíce | Ocet vinný červený |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 ks | Paprika žlutá |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Salát hlávkový |
1 kávová lžička | Sůl |
150 g | Těstoviny rotelle |
2 polévková lžíce | Víno červené |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 44,0mg |
Draslík | 89,4mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 34,8mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Ocet vinný červený, Paprika žlutá, Sůl, Víno červené, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Klobása Chorizo, Olej olivový, Pepř černý mletý, Salát hlávkový, Těstoviny rotelle mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Těstovinový salát s klobásou postup přípravy receptu:
1 | Těstoviny uvaříme v mírně osolené vodě tak, aby byly měkké, ale zůstaly pevné. Potom je scedíme a necháme okapat. |
2 | Cibuli oloupeme a nadrobno ji nakrájíme. Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. Papriku podílně rozkrojíme, odstraníme jádřinec, omyjeme ji studenou vodou a nakrájíme na nudličky. Salát rozdělíme na listy, které opláchneme studenou vodou a necháme okapat. |
3 | Klobásy rozkrájíme na tenká kolečka. |
4 | Ve velké pánvi rozehřejeme olej, krátce v něm osmažíme cibuli, přimícháme česnek, papriku i kolečka klobásy a vše za občasného míchání smažíme přibližně 4 až 5 minut. |
5 | Do pánve potom přilijeme víno a vinný ocet, přidáme těstoviny, vše důkladně promícháme a krátce povaříme. Směs dochutíme pepřem a solí. |
6 | Na servírovací talíře rozložíme listy salátu, na ně dáme těstoviny s klobásou a podáváme. |