Zapékané lasagne s hovězím masem

55 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
663 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
47 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
4 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Sýr nastrouháme najemno.
  • 2
    Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme. Celer očistíme, opláchneme vodou a nakrájíme na malé kousky. Česnek oloupeme a prolisujeme. Petrželku, majoránku a bazalku opláchneme studenou vodou, necháme okapat a najemno nasekáme.
  • 3
    Ve velké pánvi rozehřejeme olej a za stálého míchání v něm opečeme mleté hovězí maso. Pak k němu přidáme nakrájenou cibuli a celer i prolisovaný česnek, vše promícháme a 3 minuty smažíme. Směs v pánvi zaprášíme moukou, ještě krátce osmahneme a potom podlijeme vývarem a červeným vínem, dochutíme pepřem a solí a na mírném ohni za občasného míchání vaříme přibližně 30 minut. Do omáčky pak vmícháme rajčatový protlak a bylinky a ještě 10 minut provaříme.
  • 4
    Zapékací mísu vytřeme máslem, na dno rozložíme lasagne, na ně dáme část směsi z pánve, přelijeme smetanou a zakryjeme další vrstvou lasagní. Přidáme další část masové směsi, smetanu a lasagne a tak pokračujeme do vyčerpání surovin. Navrch nasypeme nastrouhaný sýr a pečeme přibližně 30 minut v troubě předehřáté na 190 stupňů Celsia.
  • 5
    Upečené lasagne s masovou směsí rozdělíme na servírovací talíře a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.