Recept

Zapékané lasagne s hovězím masem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (91%)
ID receptu: 53671

Ingredience

1 hrst Bazalka
1 ks Celer řapíkatý
1 ks Cibule
0,5 kg Hovězí maso mleté
3 dl Hovězí vývar základní
0,5 kg Lasagne
1 hrst Majoránka
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
100 g Mozzarella
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 hrst Petržel kudrnka
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
1 špetka Sůl
1,5 dl Víno červené
0,5 l Zakysaná smetana
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

55% Kalorie 1,090 kcal
Kilojoule 4 561kJ
30% Sacharidy 108 g
62% Tuky 46 g
23% Sodík 467 mg
95% Bílkoviny 54 g

Zapékané lasagne s hovězím masem postup přípravy receptu:

1

Sýr nastrouháme najemno.

2

Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme. Celer očistíme, opláchneme vodou a nakrájíme na malé kousky. Česnek oloupeme a prolisujeme. Petrželku, majoránku a bazalku opláchneme studenou vodou, necháme okapat a najemno nasekáme.

3

Ve velké pánvi rozehřejeme olej a za stálého míchání v něm opečeme mleté hovězí maso. Pak k němu přidáme nakrájenou cibuli a celer i prolisovaný česnek, vše promícháme a 3 minuty smažíme. Směs v pánvi zaprášíme moukou, ještě krátce osmahneme a potom podlijeme vývarem a červeným vínem, dochutíme pepřem a solí a na mírném ohni za občasného míchání vaříme přibližně 30 minut. Do omáčky pak vmícháme rajčatový protlak a bylinky a ještě 10 minut provaříme.

4

Zapékací mísu vytřeme máslem, na dno rozložíme lasagne, na ně dáme část směsi z pánve, přelijeme smetanou a zakryjeme další vrstvou lasagní. Přidáme další část masové směsi, smetanu a lasagne a tak pokračujeme do vyčerpání surovin. Navrch nasypeme nastrouhaný sýr a pečeme přibližně 30 minut v troubě předehřáté na 190 stupňů Celsia.

5

Upečené lasagne s masovou směsí rozdělíme na servírovací talíře a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept