Jednoduchý recept

Těstoviny Tagliatelle s masovými kuličkami

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (91%)
ID receptu: 53675

Ingredience

1 hrst Bazalka
1 kávová lžička Cukr třtinový
200 g Hlíva ústřičná
450 g Hovězí maso mleté
2 dl Hovězí vývar základní
1,5 dl Mléko polotučné
25 g Mouka pšeničná hladká
15 g Máslo čerstvé
6 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
4 ks Rajčata
150 g Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
450 g Těstoviny Tagliatelle
1 l Voda pitná
1,5 dl Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

42% Kalorie 836 kcal
Kilojoule 3 497kJ
33% Sacharidy 117 g
21% Tuky 16 g
39% Sodík 784 mg
82% Bílkoviny 46 g

Těstoviny Tagliatelle s masovými kuličkami postup přípravy receptu:

1

Rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme a nakrájíme nadrobno.

2

Bazalku opláchneme studenou vodou a nasekáme na jemno. Houby opláchneme vodou a nakrájíme na tenké plátky.

3

Strouhanku zalijeme v misce mlékem a necháme 15 minut stát.

4

Těstoviny dáme vařit do hrnce s mírně osolenou vodou.

5

V nízkém hrnci rozehřejeme 3 lžíce oleje a osmahneme v něm nakrájené houby. Pak vmícháme mouku, přilijeme vývar a víno a na mírném ohni vaříme 15 minut. Potom do hrnce přidáme nakrájená rajčata, rajčatový protlak, cukr a bazalku a vaříme ještě dalších 30 minut za občasného míchání.

6

Mleté maso smícháme v míse s namočenou strouhankou a mletou paprikou, vše dochutíme pepřem a solí. Ze směsi uděláme malé kuličky, které opečeme v rozehřátém zbylém oleji v pánvi. Opečené kuličky vložíme do máslem vymazané zapékací mísy, přelijeme omáčkou z hrnce a dáme zapéct na 20 minut do trouby, předehřáté na 180 stupňů Celsia.

7

Uvařené těstoviny slijeme, necháme je krátce okapat a rozdělíme na servírovací talíře. Přidáme k nim masové kuličky a směs z trouby a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept