Dušené kuře s vínem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušené kuře s vínem
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 53681 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
20 g | Estragon |
1,5 kg | Kuře |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 ks | Mrkev kořen |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
2 špetka | Pepř černý mletý |
50 g | Petržel - nať |
4 ks | Šalotka |
150 g | Slanina vepřová |
2 špetka | Sůl |
500 ml | Víno bílé |
250 ml | Vývar drůbeží |
2 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 154,2mg |
Draslík | 853,2mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,7mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Estragon, Kuře, Šalotka, Slanina vepřová, Sůl, Víno bílé, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Dušené kuře s vínem postup přípravy receptu:
1 | Kuře omyjeme, osušíme a rozdělíme na 8 porcí. Jednotlivé porce osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Šalotky oloupeme a pokrájíme na kostičky. Mrkev oškrábeme a nakrájíme také na kostičky. |
2 | V kastrolu zahřejeme 4 lžíce olivového oleje. Na olej vložíme nakrájenou slaninu, šalotky a mrkev. Opečeme a pak odložíme stranou. V kastrolu potom opečeme porce kuřete. Pak k nim přidáme estragon a opečenou slaninu, mrkev a šalotku. Zalijeme ryzlinkem a drůbežím vývarem. Počkáme, dokud vše nezačne vřít, a pak ztlumíme teplotu. Přikryjeme poklicí a dusíme 45 minut, dokud není kuře měkké. Odložíme estragon a porce kuřete vyjmeme. Do omáčky přidáme zakysanou smetanu a vaříme, dokud omáčka nezhoustne. Pak omáčkou přelijeme kuřecí porce a ještě před podáváním posypeme nasekanou petrželkou. |