Recept

Bylinkové dušené kuře

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (89%)
ID receptu: 53688

Ingredience

10 g Bazalka
1 ks Cibule
4 cl Dolin - Vermouth
10 g Estragon
10 g Kerblík
1,5 kg Kuře
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
4 polévková lžíce Olej olivový
2 špetka Pepř černý mletý
10 g Petržel - nať
2 ks Rajčata
2 špetka Sůl
50 g Tymián čerstvý
125 ml Víno bílé
125 ml Vývar drůbeží
3 polévková lžíce Zakysaná smetana
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 501 kcal
Kilojoule 2 098kJ
2% Sacharidy 7 g
43% Tuky 33 g
12% Sodík 246 mg
65% Bílkoviny 37 g

Bylinkové dušené kuře postup přípravy receptu:

1

Kuře omyjeme, osušíme a rozdělíme na 8 porcí. Jednotlivé porce osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce.

2

V pekáči rozehřejeme 4 lžíce oleje a vložíme k nim porce kuřete. Cibuli a česnek oloupeme, pokrájíme na kostičky a přidáme na olej. Přilijeme vermut, bílé víno a drůbeží vývar. Přidáme ještě tymián a 30 minut dusíme. Pak vyjmeme.

3

Bylinky, tedy bazalku, estragon, petrželku a kerblík nasekáme nadrobno. Na kostičky nakrájíme rajčata. Bylinky a rajčata vložíme do omáčky a ještě chvíli vaříme, pak přidáme 3 lžíce zakysané smetany a vaříme do zhoustnutí. Omáčku přecedíme přes síto a přelijeme s ní porce kuřete. Podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept