Sójové výhonky s ředkvičkovým ragú, bramborovým krémem a olivami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sójové výhonky s ředkvičkovým ragú, bramborovým krémem a olivami
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 53713 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
150 g | Brambory |
3 stroužek | Česnek |
1 špetka | Cukr krupice |
50 g | Máslo čerstvé |
200 ml | Mléko plnotučné |
1 špetka | Muškátový květ |
50 ml | Olej olivový extra panenský |
130 g | Olivy černé |
1 hrst | Pažitka |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
450 g | Ředkvička |
1 hrst | Salát hlávkový |
2 ks | Šalotka |
100 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
200 g | Sójové výhonky |
10 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 47,5mg |
Draslík | 999,0mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 44,2mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 327,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cukr krupice, Muškátový květ, Pažitka, Ředkvička, Šalotka, Sójové výhonky, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Olej olivový extra panenský, Olivy černé, Petržel - nať, Salát hlávkový, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Sójové výhonky s ředkvičkovým ragú, bramborovým krémem a olivami postup přípravy receptu:
1 | Čerstvé ředkvičky očistíme, odstraníme natě a kořínky a omyjeme pod studenou vodou. Rozkrojíme na čtvrtinky, případně na měsíčky. V pánvi rozehřejeme pár kapek olivového oleje, přisypeme ředkvičky a ochutíme solí a pepřem. Krátce orestujeme, mezitím několikrát promícháme. Přidáme lžíci nasekané pažitky a ihned odstavíme. |
2 | Sójové výhonky očistíme, propláchneme a necháme okapat. Mírně osolíme. Dlouhou pažitku pokropíme horkou vodou, výhonky urovnáme do malých svazečků a pažitkou je stáhneme a upevníme mašličkou. |
3 | Brambory oloupeme, rozkrojíme na malé kousky, zalijeme mlékem, osolíme a uvaříme doměkka. Poté protlačíme přes jemné síto do rendlíku. Před podáváním zlehka zahřejeme a přidáme máslo a tolik smetany, abychom získali řídkou omáčku. Dochutíme muškátovým oříškem. |
4 | Černé olivy vypeckujeme, promícháme s nasekanou šalotkou, česnekem, petrželkou a olivovým olejem. Směs v mixéru rozsekáme najemno. Doprostřed každého talíře navršíme hromádku ředkvičkového ragú, položíme na něj několik lístků salátu a postavíme svazeček výhonků. Okolo nalijeme bramborový krém a do něj přidáme střídavě olivovou omáčku. Ihned podáváme. |