Jednoduchý recept

Toskánský salát - panzanella

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 53714

Ingredience

1,5 polévková lžíce Bazalka
2 krajíc Chléb konzumní
1 ks Cibule červená
3 polévková lžíce Hrášek mražený
1 polévková lžíce Meduňka
1 polévková lžíce Ocet vinný
5 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
3 špetka Pepř citronový
8 ks Rajčata Cherry
100 g Sýr Feta
0,5 kávová lžička Sůl mořská
4 dl Voda pitná
1 polévková lžíce Cukr krupice

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 431 kcal
Kilojoule 1 805kJ
14% Sacharidy 52 g
29% Tuky 22 g
42% Sodík 831 mg
19% Bílkoviny 11 g

Toskánský salát - panzanella postup přípravy receptu:

1

Starší chleba nakrájíme na větší kostičky, dáme je do předehřáté trouby dozlatova opéct (občas je promícháme).

2

Meduňkové a bazalkové lístky omyjeme, vodu z nich setřepeme a odložíme je do mísy. Omytá červená a žlutá cherry rajčata nakrájíme na poloviny a dáme do mísy k bylinkám. Přidáme k nim oloupanou červenou cibuli pokrájenou na tenká kolečka.

3

Mražený zelený hrášek povaříme 1 minutu v rendlíku asi ve 4 dl vody. Scedíme jej, zchladíme a přidáme k rajčatům. Nakonec přidáme pokrájený feta sýr. Vše pokapeme extra olivovým olejem, ochutíme mořskou solí, pepřem, vinným octem, cukrem a promícháme.

4

Přidáme opečené kostky křupavého chleba, znovu promícháme a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept

Tip z našeho eshopu VseNaVareni.cz