Špagety s pikantním vepřovým masem a zeleninou

75 min.

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
669 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
19 g
Sacharidy
87 g
Vláknina
1 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme a nakrájíme na plátky. Jarní cibulky očistíme, opláchneme studenou vodou a nakrájíme na kolečka. Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme.
  • 2
    Vepřovou kýtu omyjeme, osušíme a nakrájíme přes vlákno na nudličky, které naklepeme a dáme do mísy.
  • 3
    V misce smícháme mletou papriku, chilli koření a sůl. Směs promícháme s nakrájenými kousky masa a necháme alespoň 30 minut v chladu.
  • 4
    V druhé misce smícháme 1 dl vody, rajčatový protlak, worcesterovou omáčku, ocet a med.
  • 5
    V pánvi rozehřejeme olej a krátce v něm osmažíme za stálého míchání nakrájené cibulky, rajčata a česnek. Pak k směsi zeleniny v pánvi vmícháme marinované maso a opékáme ho ze všech stran, až změkne. Do pánve přilijeme připravenou omáčku a vše necháme za občasného míchání ještě přibližně 10 minut pod pokličkou dusit.
  • 6
    V hrnci s osolenou vodou během smažení a dušení masa a zeleniny uvaříme špagety. Měkké těstoviny scedíme, necháme krátce okapat, rozdělíme je na servírovací talíře, přelijeme omáčkou s masem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 18. 2. 2016
Špagety s pikantním vepřovým masem a zeleninou
Výborné špagety. Kombinace sladko kyselé chuti byla zajímavá. Dávám do oblíbených a díky za tip 🙂. Místo jarní cibulky jsem dala pórek.