Recept

Sýrový závin s rozpečenými rajčaty

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 53752

Ingredience

250 g Listové těsto
150 g Sýr gouda plátky 48%
Rozpečená rajčata
1 polévková lžíce Bazalka
1,5 kávová lžička Cukr krupice
2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
0,5 kávová lžička Pepř bílý
400 g Rajčata
0,5 kávová lžička Sůl
1 polévková lžíce Tymián čerstvý
Ochucený sýr
200 g Mozzarella
0,5 kávová lžička Pepř bílý
0,5 kávová lžička Sůl
Na potření a ozdobení
100 g Anglická slanina
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 494 kcal
Kilojoule 2 065kJ
6% Sacharidy 21 g
49% Tuky 37 g
25% Sodík 494 mg
36% Bílkoviny 20 g

Sýrový závin s rozpečenými rajčaty postup přípravy receptu:

1

Čerstvou bazalku a tymián omyjeme, pokrájíme na tenké nudličky, zralá rajčata spaříme vařící vodou, nakrájíme na kousky a v rendlíku na rozpáleném olivovém oleji je rozpečeme. Ochutíme solí, pepřem, cukrem. Jakmile se vypaří přebytečná tekutina, jsou husté konzistence, přimícháme k nim pokrájené bylinky a necháme vychladnout.

2

Listové těsto rozdělíme na dva díly, rozválíme je na pomoučeném válu na 2 pláty silné asi 3 mm.

3

Každý plát pokryjeme plátky tvrdého sýra, na ně klademe rozpečená rajčata, bylinky, na plátky pokrájený sýr Mozarellu. Sýr osolíme, posypeme čerstvě mletým pepřem, následně pláty těsta zabalíme do závinů. Povrch těsta potřeme rozšlehaným vajíčkem.

4

Pečeme do zlatova v troubě, předehřáté na 200°C, přibližně 25 - 30 minut. Asi 10 minut před dopečením na povrch závinu klademe plátky anglické slaniny, závin necháme vychladnout, poté nakrájíme na díly přibližně 6 cm široké a podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept