Osvěžující rajčatová polévka - gazpacho

32 min.
Španělsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
577 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
9 g
Sacharidy
105 g
Vláknina
10 g
Cukr
16 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Bagety rozkrájíme na menší kusy, vložíme do mísy a zalijeme vodou. Necháme rozmočit, poté je z vody vymačkáme a dáme do mixéru. Omytá rajčata spaříme vodou, oloupeme, rozkrájíme, zbavíme semínek. Jedno rajče pokrájíme na kostičky a odložíme do misky. Menší omytou salátovou okurku oloupeme, podélně rozkrojíme, zbavíme semínek, pokrájíme na kostičky z kterých polovinu odložíme k rajčeti do misky (použijeme na ozdobu). Omyjeme červenou papriku a maličkou chilli papričku. Papriky rozkrojíme, zbavíme semínek a krájíme na malé kousky - polovinu odložíme do misky k okurce. Očistíme a drobně pokrájíme červenou cibuli, přidáme do misky k okurce, všechny ostatní ingredience dáme do mixéru k bagetám.
  • 2
    Mixujeme do hladka, přidáme rozetřený česnek, po kapkách přiléváme olivový olej. Směs by musí mít nakonec hladkou konzistenci, podle chuti můžeme polévku dochutit cukrem, solí, pepřem a 1 - 2 lžícemi vinného octa. Poté ji odložíme na 2 hodiny do chladničky.
  • 3
    Mezitím bílý chleba nakrájíme na kostičky, v teflonové pánvi je nasucho opečeme do zlatova.
  • 4
    Gazpacho podáváme tak, že do každé porce přidáme 1 - 2 lžíce odložené pokrájené zeleniny s kostičkami chleba.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.