Recept

Osvěžující rajčatová polévka - gazpacho

  • Španělsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 32 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 7 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 53758
Kategorie: Studené polévky

Ingredience

2 ks Bageta
2 stroužek Česnek
1 ks Chilli paprička
2 krajíc Chléb celozrnný pšeničný
1 ks Cibule červená
0,5 polévková lžíce Cukr krupice
2 polévková lžíce Ocet vinný červený
1 ks Okurka salátová
3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
1 ks Paprika červená
0,5 kávová lžička Pepř bílý
1 kg Rajčata
1 kávová lžička Sůl
2 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 577 kcal
Kilojoule 2 415kJ
29% Sacharidy 105 g
12% Tuky 9 g
58% Sodík 1 g
40% Bílkoviny 23 g

Osvěžující rajčatová polévka - gazpacho postup přípravy receptu:

1

Bagety rozkrájíme na menší kusy, vložíme do mísy a zalijeme vodou. Necháme rozmočit, poté je z vody vymačkáme a dáme do mixéru. Omytá rajčata spaříme vodou, oloupeme, rozkrájíme, zbavíme semínek. Jedno rajče pokrájíme na kostičky a odložíme do misky. Menší omytou salátovou okurku oloupeme, podélně rozkrojíme, zbavíme semínek, pokrájíme na kostičky z kterých polovinu odložíme k rajčeti do misky (použijeme na ozdobu). Omyjeme červenou papriku a maličkou chilli papričku. Papriky rozkrojíme, zbavíme semínek a krájíme na malé kousky - polovinu odložíme do misky k okurce. Očistíme a drobně pokrájíme červenou cibuli, přidáme do misky k okurce, všechny ostatní ingredience dáme do mixéru k bagetám.

2

Mixujeme do hladka, přidáme rozetřený česnek, po kapkách přiléváme olivový olej. Směs by musí mít nakonec hladkou konzistenci, podle chuti můžeme polévku dochutit cukrem, solí, pepřem a 1 - 2 lžícemi vinného octa. Poté ji odložíme na 2 hodiny do chladničky.

3

Mezitím bílý chleba nakrájíme na kostičky, v teflonové pánvi je nasucho opečeme do zlatova.

4

Gazpacho podáváme tak, že do každé porce přidáme 1 - 2 lžíce odložené pokrájené zeleniny s kostičkami chleba.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept