Recept

Čokoládová smetana a červené zelí na šlehaném korpusu

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 53761

Ingredience

2 ks Citrony
200 g Cukr krupice
15 g Cukr moučkový
180 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej olivový
100 g Smetana 33% (šlehačka)
6 ks Vejce slepičí
200 ml Voda pitná
250 g Zelí hlávkové červené
70 g Čokoláda hořká

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 788 kcal
Kilojoule 3 296kJ
30% Sacharidy 109 g
44% Tuky 33 g
7% Sodík 147 mg
34% Bílkoviny 19 g

Čokoládová smetana a červené zelí na šlehaném korpusu postup přípravy receptu:

1

Nejprve připravíme korpus. 5 vajec rozklepneme, oddělíme žloutky a bílky. Žloutky smícháme se 125 g cukru a nastrouhanou citronovou kůrou. Zbylý cukr smícháme s moukou a kůrou nastrouhanou z druhého citronu. Bílky vyšleháme do tuhého sněhu, poté do něj zlehka vmícháme žloutky, mouku, 2 lžíce vody a několik kapek oleje. Těsto přelijeme do formy, vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme cca 20 - 25 minut.

2

Mezitím připravíme červené zelí, očistíme ho, odstraníme svrchní listy, tvrdý střed a košťály. Pokrájíme na jemnou slámu, ve vodě smíchané s cukrem uvaříme do měkka. Tekutinu necháme ještě zredukovat tak, aby vznikla hustá směs. Čokoládu nastrouháme, promícháme se šlehačkou, moučkovým cukrem, zvolna zahříváme do rozpuštění a necháme vychladnout. Poté vyšleháme, na závěr přidáme žloutek a změklé máslo.

3

Korpus rozdělíme na talíře v libovolných tvarech, poklademe čokoládovou hmotou, doplníme připraveným zelím a podáváme.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept