Pečená kachní stehna na fazolích - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 150 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečená kachní stehna na fazolích
Celkový čas: | 150 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 130 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 53773 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
200 g | Fazole bílé |
1 polévková lžíce | Kachní sádlo |
4 ks | Kachní stehna |
2 špetka | Pepř černý mletý |
50 g | Petržel - nať |
2 špetka | Sůl |
50 g | Tymián čerstvý |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 230,8mg |
Draslík | 222,1mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 45,5mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Kachní sádlo, Sůl, Tymián čerstvý, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fazole bílé, Kachní stehna, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Pečená kachní stehna na fazolích postup přípravy receptu:
1 | Přes noc ve vodě namočíme fazole. Předehřejeme troubu na 180 °C, omyjeme a osušíme kachní stehna, opepříme je, osolíme. Do pekáče vložíme sádlo a stehna na něm opečeme. Potom je vyjmeme, do pekáče vložíme fazole, které jsme nechali na sítu okapat. Oloupeme cibuli i česnek, nakrájíme je na kousky a přidáme do pekáče. Vložíme do něj i tymián a bobkový list. Opečeme vše, poté do pekáče vrátíme stehna. |
2 | Zalijeme vodou z fazolí, přikryjeme poklicí, dusíme 100 minut, nakonec posypeme petrželkou a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.