Recept

Pečené holoubě na houbách

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (89%)
ID receptu: 53777

Ingredience

1 ks Cibule
4 ks Holoubata
500 g Houby čerstvé
2 polévková lžíce Olej z pšeničných klíčků
4 špetka Pepř černý mletý
50 g Petržel - nať
50 g Slanina vepřová
4 špetka Sůl
0,5 kávová lžička Tymián čerstvý
125 ml Víno červené
125 ml Vývar drůbeží
3 polévková lžíce Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 672 kcal
Kilojoule 2 810kJ
3% Sacharidy 12 g
48% Tuky 36 g
31% Sodík 619 mg
110% Bílkoviny 62 g

Pečené holoubě na houbách postup přípravy receptu:

1

Očištěná holoubata osolíme, opepříme a opečeme v pekáči na rozehřátém oleji. Vyjmeme maso z pekáče a necháme v něm zesklovatět oloupanou, na drobno nasekanou cibuli a pokrájenou slaninu, přimícháme houby nakrájené na plátky, tymián, opečeme.

2

Zpátky do pekáče vložíme holoubata, zalijeme je červeným vínem a vývarem. Přikryjeme poklicí, 30 minut pečeme.

3

Poté vyndáme holoubata, do houbové směsi přidáme zakysanou smetanu. Krátce povaříme a houbovou omáčkou přelijeme hotová holoubata. Před podáváním posypeme nasekanou petrželkou.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept