Pirožky s vepřovým masem

120 min.
Ruská federace

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
349 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
20 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Droždí promícháme s cukrem, zředíme vlažnou vodou, přidáme trochu prosáté mouky a promícháme. Vzniklé těstíčko - kvásek necháme v teple vykynout.
  • 2
    Vykynutý kvásek vlijeme do prosáté mouky (trochu mouky necháme na vyválení těsta), přidáme rozpuštěné máslo, vejce, sůl a zbylou vodu, dobře promícháme a těsto necháme vykynout.
  • 3
    Z vykynutého těsta na vále rozválíme cca 1cm silný plát a rádylkem jej rozdělíme na 10 stejných dílů.
  • 4
    Do středu každého dílu položíme dávku náplně, přeložíme a okraje pevně zmáčkneme k sobě, aby byl pirožek uzavřen. Necháme v teple vykynout.
  • 5
    Nakonec pirožky vkládáme do horkého oleji a po obou stranách je smažíme dočervena.
  • 6
    Pirožky podáváme čerstvě usmažené, teplé.
  • 7
    Příprava náplně: Vepřovou plec opláchneme, osolíme a upečeme. Necháme prochladnout.
  • 8
    Cibuli oloupeme, najemno nakrájíme, osmahneme na tuku dorůžova a necháme prochladnout.
  • 9
    Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a rozkrájíme na malé kousky.
  • 10
    Vepřovou plec jemně semeleme nebo nakrájíme na velmi malé kousky, přidáme smaženou cibulku, nakrájené vejce, bílek, sůl, pepř a vše promícháme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.