Recept

Bramborový krém s červenou řepou a bílou ředkví

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 53803

Ingredience

1 kg Brambory
100 g Cibule
100 g Houby čerstvé
250 ml Mléko plnotučné
100 ml Olej olivový
1 špetka Pepř bílý
1 špetka Pepř černý mletý
10 g Sůl
1 ks Tymián čerstvý
300 ml Voda pitná
750 ml Vývar drůbeží
150 g Červená řepa sterilovaná
80 g Česnek
200 g Ředkev bílá

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 577 kcal
Kilojoule 2 412kJ
13% Sacharidy 45 g
34% Tuky 25 g
68% Sodík 1 g
21% Bílkoviny 12 g

Bramborový krém s červenou řepou a bílou ředkví postup přípravy receptu:

1

Brambory omyjeme, očistíme a oloupeme, z kulatějších nakrájíme 20 plátků o síle cca 3 mm, odložíme stranou, zbytek pokrájíme na menší kousky. Cibuli najemno nasekáme, česnek rozkrájíme na plátky, společně krátce orestujeme v kastrůlku na malém množství oleje. Ve druhém hrnci zahřejeme mléko s 250 ml vody, přidáme nakrájené brambory, uvaříme do měkka a scedíme. Přemístíme do mixéru, pomalu mixujeme, postupně přidáváme orestovou cibuli a česnek, nakonec vše vymícháme do hladkého krému. Přes husté síto scedíme do kastrůlku, osolíme a opepříme dle chuti, rozředíme vývarem, na závěř vložíme stonek tymiánu, který předem krátce povaříme.

2

Houby očistíme, pokrájíme na tenké plátky, zakápneme olivovým olejem a ochutíme solí. Bílou ředkev nakrájíme na kolečka, potřeme olejem, ale nesolíme. Nakládanou řepu scedíme, rozkrájíme na tenké nudličky, osušíme na papírové utěrce. Pánev vymažeme olejem, plátky brambor na něm opékáme cca 5 minut po obou stranách do zlatova, poté opečeme také kolečka ředkve, zastříkneme vývarem a ochutíme solí. Houby orestujeme zprudka a posypeme bílým pepřem.

3

Servírujeme tak, že do středu každého talíře položíme plátek opečené brambory, na něj vrstvíme plátky hub, kolečka ředkve a znovu brambory. Vytvoříme 3 - 4 patra, okolo nalijeme polévku. Dozdobíme červenou řepou a zbylou ředkví, kterou předem upravíme do svazečku. Navrch položíme nasekanou pažitku a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept