Recept

Česnekový kynutý koláč ze syrových brambor

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 53809

Ingredience

Kvásek
1 špetka Cukr krupice
20 g Droždí
0,5 dl Mléko polotučné
Těsto
400 g Brambory
0,5 polévková lžíce Majoránka
1 dl Mléko polotučné
800 g Mouka pšeničná hrubá
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Sádlo škvařené
0,5 polévková lžíce Sůl
1 ks Vejce slepičí
5 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 641 kcal
Kilojoule 2 680kJ
31% Sacharidy 112 g
17% Tuky 13 g
15% Sodík 304 mg
32% Bílkoviny 18 g

Česnekový kynutý koláč ze syrových brambor postup přípravy receptu:

1

Oloupané syrové brambory jemně nastrouháme do mísy, zalijeme je horkým mlékem, promícháme je a necháme zchladnout.

2

V misce si rozmícháme kvasnice, přidáme k nim špetku cukru s 1 dl vlažného mléka. Vykynutý kvásek přidáme k bramborům spolu s moukou, solí, rozetřeným česnekem, černým pepřem, majoránkou a vejcem. Těsto důkladně promícháme.

3

Plech vytřeme sádlem, na něj nalijeme a uhladíme těsto. Pečeme v troubě, předehřáté na 240°C přibližně 20 minut, poté snížíme teplotu na 180°C a koláč dalších 25 minut dopečeme.

4

Do zlatova upečený koláč pokrájíme na kostky, potřeme ho rozpuštěným másle a servírujeme.

Poznámka

Servírujeme teplé. Tento koláč podáváme nejčastěji jako přílohu k houbovým a masovým omáčkám.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept