Recept

Pečená jelení kýta marinovaná ve víně s perníkem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 270 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 240 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 53813

Ingredience

2 ks Bobkový list
80 g Chléb konzumní
100 g Cibule
1 ks Citron
4 ks Hřebíček
2 ks Jalovec
1 kg Jelení kýta
1 kávová lžička Kmín drcený
4 ks Nové koření celé
0,5 kávová lžička Pepř černý celý
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Perník
120 g Slanina vepřová
1,5 dl Smetana 33% (šlehačka)
0,5 polévková lžíce Sůl
1 l Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 772 kcal
Kilojoule 3 228kJ
7% Sacharidy 25 g
36% Tuky 27 g
68% Sodík 1 g
118% Bílkoviny 66 g

Pečená jelení kýta marinovaná ve víně s perníkem postup přípravy receptu:

1

Slaninu nakrájíme na hranolky. Odblaněné a vykostěné maso z jelení kýty naklepeme a prošpikujeme slaninou, vložíme do hrnce, zalijeme červeným vínem a dáme na 4 dny do chladničky (nebo jiné chladné místo) uležet. Maso musí být celé ponořené a každý den ho obracíme.

2

Před pečením maso osolíme, posypeme čerstvě pomletým pepřem, drceným kmínem, pomletým jalovcem a dáme ho do pekáče. K masu přiložíme oloupané cibule, které jsme pokrájeli na kolečka, bobkové listy, celý pepř, hřebíčky, nové koření a omytý, na čtvrtky rozkrájený citron. Maso podlijeme 4 dl vína, ve kterém bylo naložené a pečeme téměř 3 hodiny v předehřáté troubě dozlatohněda při 190°C - 200°C. Během pečení maso poléváme výpekem.

3

Mezitím si nastrouháme do misky tvrdší chleba a perník na zahuštění.

4

Upečenou kýtu vyjmeme, výpek zahustíme chlebem, perníkem, smetanou a dochutíme solí.

5

Měkké, dozlatohněda upečené maso naporcujeme, přelijeme smetanovým výpekem a servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept