Koblihy z tresky a brambory - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Koblihy z tresky a brambory
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 53820 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
120 g | Brambory |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 ks | Citrony |
0,5 polévková lžíce | Majoránka |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2,5 dl | Olej slunečnicový |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel kudrnka |
1 kávová lžička | Sůl |
500 g | Treska aljašská |
2 ks | Vejce slepičí |
6 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 169,0mg |
Draslík | 760,2mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 203,4mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,4mg |
Vitamín E | 3,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cibule, Citrony, Majoránka, Olej slunečnicový, Sůl, Treska aljašská, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Koblihy z tresky a brambory postup přípravy receptu:
1 | Jednu velkou bramboru (asi 120 g) omyjeme a ve slupce dáme do rendlíku se 4 dl vody a uvaříme ji doměkka. Uvařenou bramboru oloupeme a nastrouháme do misky. |
2 | Omyjeme petrželku kudrnku a drobně ji pokrájíme. Očištěnou cibuli s česnekem nakrájíme nadrobno a v pánvi na másle zpěníme a jakmile začne chytat zlatou barvu, odstavíme ji z plotny a necháme vychladnout. Filety z tresky pokrájíme na menší kusy, dáme je do hrnce, přilijeme 2 dl vody a pod poklicí dusíme asi 10 minut. Tresku scedíme přes síto a necháme vychladnout, poté maso smícháme s bramborou, přidáme žloutky, sůl, pepř, petrželku, majoránku, cibuli s česnekem i omastkem, vidličkou vše rozmačkáme a dobře promícháme. Pak zapracujeme sníh z bílků. |
3 | V pánvi si rozpálíme na správnou teplotu větší množství oleje. Pomocí 2 lžic těsto nabíráme a tvarujeme do kuličky. Smažíme je z každé strany dozlatohněda (z každé strany asi po 1-2 minutách). Usmažené koblížky z tresky vyjmeme z omastku a necháme je chvíli na papírové utěrce okapat. Podáváme je s citronem nakrájeným na osminky. |