Nákyp s květákem a brokolicí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nákyp s květákem a brokolicí
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 53825 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
600 g | Brokolice |
6 stroužek | Česnek |
2 ks | Chilli paprička zelená |
1,5 polévková lžíce | Kapary |
500 g | Květák |
30 g | Máslo čerstvé |
30 ml | Olej rostlinný |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
3 polévková lžíce | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
70 g | Sýr Čedar |
70 g | Sýr Ementál (Primátor) |
200 ml | Vývar zeleninový |
Na vymazání | |
---|---|
30 g | Máslo čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 53,0mg |
Draslík | 972,3mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 176,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 200,6mg |
Vitamín E | 2,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Květák, Olej rostlinný, Strouhanka, Sůl, Sýr Čedar mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brokolice, Chilli paprička zelená, Kapary, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Sýr Ementál (Primátor), Vývar zeleninový, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Nákyp s květákem a brokolicí postup přípravy receptu:
1 | Květák a brokolici rozebereme na růžičky. Česnek prolisujeme, z chilli papriček odstraníme semínka a papričky nakrájíme nadrobno, ementál i čedar nastrouháme a promícháme se strouhankou. |
2 | Na oleji s máslem zpěníme chilli papričku s česnekem, vmícháme květák a brokolici, zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a dusíme pod poklicí zhruba 6 minut. Během dušení zeleninu mícháme, na závěr přimícháme kapary. Zeleninovou směs narovnáme do zapékací mísy, kterou jsme vytřeli máslem, posypeme sýry se strouhankou a v předehřáté troubě zapékáme, až sýr zezlátne. |
Poznámka
Pro pikantnější chuť můžeme do směsi před zapékáním zamíchat 0,5 lžíce nakládaného pepře.