Pečená kachna nadívaná švestkami

90 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
515 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
26 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
421 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Sušené švestky rozdělíme na poloviny, vložíme do misky a přelijeme portským vínem. Necháme nabobtnat po dobu 30 minut.
  • 2
    Zahřejeme troubu na 225°C, omyjeme a osušíme kachnu, následně osolíme, opepříme. Oloupeme česnek, prolisujeme, potřeme jím kachnu.
  • 3
    Břišní dutinu vyplníme nabobtnalými švestkami a a zašijeme. Kůži potřeme máslem. Kachnu vložíme do pekáče a dáme do trouby, pečeme 15 minut.
  • 4
    Mezitím v menším hrnku zahřejeme jablečný ocet společně s želírovacím cukrem, vaříme, dokud dostatečně nezhoustne. Vzniklým sirupem potřeme kachnu a pečeme dalších 30 minut.
  • 5
    Poté pečeni vyjmeme z trouby. Z hotové šťávy sebereme tuk, zalijeme zvěřinovým vývarem a přidáme želé. Vaříme, dokud směs nezhoustne.
  • 6
    Rozporcujeme kachnu a přelijeme hotovou omáčkou, ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.