Recept

Pečená kachna nadívaná švestkami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (89%)
ID receptu: 53828

Ingredience

1 polévková lžíce Cukr želírovací
1000 g Kachna divoká
75 g Máslo čerstvé
4 polévková lžíce Ocet jablečný
2 špetka Pepř černý mletý
2 špetka Sůl
125 ml Víno portské
250 ml Zvěřinový vývar
1 stroužek Česnek
20 g Švestky sušené
2 polévková lžíce Želé rybízové

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 523 kcal
Kilojoule 2 188kJ
3% Sacharidy 11 g
35% Tuky 26 g
13% Sodík 261 mg
89% Bílkoviny 50 g

Pečená kachna nadívaná švestkami postup přípravy receptu:

1

Sušené švestky rozdělíme na poloviny, vložíme do misky a přelijeme portským vínem. Necháme nabobtnat po dobu 30 minut.

2

Zahřejeme troubu na 225°C, omyjeme a osušíme kachnu, následně osolíme, opepříme. Oloupeme česnek, prolisujeme, potřeme jím kachnu.

3

Břišní dutinu vyplníme nabobtnalými švestkami a a zašijeme. Kůži potřeme máslem. Kachnu vložíme do pekáče a dáme do trouby, pečeme 15 minut.

4

Mezitím v menším hrnku zahřejeme jablečný ocet společně s želírovacím cukrem, vaříme, dokud dostatečně nezhoustne. Vzniklým sirupem potřeme kachnu a pečeme dalších 30 minut.

5

Poté pečeni vyjmeme z trouby. Z hotové šťávy sebereme tuk, zalijeme zvěřinovým vývarem a přidáme želé. Vaříme, dokud směs nezhoustne.

6

Rozporcujeme kachnu a přelijeme hotovou omáčkou, ihned podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé. Kachnu můžeme nadívat také směsí sušeného, v tekutině máčeného ovoce, případně i jablky, opékanými na másle.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept