Recept

Kachna grilovaná s marinádou ze sherry a pomerančové šťávy

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (89%)
ID receptu: 53840

Ingredience

4 ks Cibulka jarní
1 ks Jablka
1200 g Kachna domácí
1 polévková lžíce Med včelí
2 polévková lžíce Omáčka sójová
1 kávová lžička Pepř cayenský
2 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Pomerančová šťáva
2 polévková lžíce Sherry brandy
2 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 727 kcal
Kilojoule 3 041kJ
2% Sacharidy 8 g
90% Tuky 67 g
9% Sodík 177 mg
36% Bílkoviny 20 g

Kachna grilovaná s marinádou ze sherry a pomerančové šťávy postup přípravy receptu:

1

Opláchneme a osušíme kachnu. Osolíme ji, opepříme, propícháme kůži, aby mohl volně odtékat tuk.

2

Cibule oloupeme a pokrájíme na kolečka. Jablko také oloupeme, rozkrájíme na osminy, jádřince odstraníme. Do břišní dutiny kachny vložíme nakrájené cibule a jablko, otvor sepneme, kachnu navlékneme na grilovací jehlu.

3

V misce promícháme pomerančovou šťávu, sherry, med, sójovou omáčku a cayenský pepř, kachnu potřeme marinádou.

4

Opékáme 70 minut na rozehřátém grilu. Kachnu obracíme a průběžně potíráme marinádou.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept