Jednoduchý recept

Rolované skopové z rumunské kuchyně

  • Rumunsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 100 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 53845
Kategorie: Maso

Ingredience

2 ks Cibule
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 ks Mrkev kořen
90 g Máslo čerstvé
10 g Nové koření celé
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 ks Petržel kořen
70 g Sardelová pasta
800 g Skopové hrudí
1 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná
10 g Šafrán

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 688 kcal
Kilojoule 2 880kJ
5% Sacharidy 17 g
249% Tuky 186 g
9% Sodík 187 mg
83% Bílkoviny 47 g

Rolované skopové z rumunské kuchyně postup přípravy receptu:

1

Skopové hrudí dobře omyjeme, vykostíme, důkladně potřeme sardelovou pastou, ochutíme solí a pepřem. Na plát skopového masa naskládáme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli, potom maso srolujeme do tvaru rolády a svážeme kuchyňskou nití. Připraveně maso položíme do vhodného pekáčku, přidáme nové koření, 1/2 lžičky pepře, vložíme máslo, nakonec i šafrán. Podlijeme 3 dl vody a vložíme do nahřáté trouby. Po dobu pečení maso poléváme vlastní šťávou, dle potřeby přiléváme vodu.

2

Mrkev i petržel očistíme, omyjeme, rozkrájíme na silnější kolečka a vložíme do pekáčku s masem. Zeleninu spolu s masem dusíme do měkka, následně měkké maso vybereme, odstraníme kuchyňskou niť a nakrájíme na kolečka. Vydušenou šťávu posypeme moukou, zlehka opražíme, poté zalijeme 3 dl vody a vaříme do zahoustnutí omáčky.

3

Nakrájené maso pokládáme na jednotlivé talíře, přelijeme dušenou zeleninou v omáčce, s vhodnou přílohou podáváme.

Poznámka

Jídlo podáváme teplé. Vhodnou přílohou je dušená rýže, ale také vařené brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept