Thajský špenát na česneku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 16 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Thajský špenát na česneku
Jednoduchý recept
Thajský špenát na česneku
Celkový čas: | 16 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 6 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 53848 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
6 stroužek | Česnek |
60 ml | Olej arašídový (podzemnicový) |
40 ml | Omáčka rybí |
500 g | Sójové výhonky |
1 kg | Špenát listový čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
18% Kalorie 357 kcal
Kilojoule 1 495kJ
7% Sacharidy 24 g
33% Tuky 24 g
49% Sodík 988 mg
44% Bílkoviny 25 g
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 91,8mg |
Vitamín E | 7,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Olej arašídový (podzemnicový), Omáčka rybí, Sójové výhonky, Špenát listový čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.

Thajský špenát na česneku postup přípravy receptu:
1 | Špenát důkladně opereme a osušíme. Ve woku rozpálíme olej, orestujeme nasekaný česnek, přidáme sojové klíčky a opět krátce orestujeme. Nakonec vložíme špenátové listy, necháme podusit do změknutí, zalijeme rybí omáčkou a podáváme jako přílohu. |
Poznámka
Servírujeme teplé.