Jednoduchý recept

Jehněčí plecko na bulharský způsob

  • Bulharsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 53849

Ingredience

700 g Brambory
2 kávová lžička Citronová kůra
1 kávová lžička Kari koření
50 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 kávová lžička Pepř černý mletý
3 ml Rajčatová šťáva
500 g Skopová plec
100 g Sádlo škvařené
1 kávová lžička Sůl
2 l Voda pitná
500 g Špenát listový čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 575 kcal
Kilojoule 2 405kJ
8% Sacharidy 29 g
58% Tuky 44 g
13% Sodík 270 mg
32% Bílkoviny 18 g

Jehněčí plecko na bulharský způsob postup přípravy receptu:

1

Jehněčí plecko dobře omyjeme, nakrájíme na stejné kousky, vložíme do vhodného hrnce, zalijeme vlažnou vodou, osolíme, opepříme. Na mírném ohni maso pomalu dusíme 20 minut. Do poloměkkého masa přidáme oloupané, na silnější kostky nakrájené brambory, za častého míchání pokračujeme v dušení ještě 15 minut. Následovně do hrnce vložíme očištěný a opraný špenát, který chvilku povaříme.

2

V pánvičce rozehřejeme sádlo, přidáme mouku, stálým mícháním připravíme jíšku, nakonec přidáme sladkou papriku a rozředíme vlažnou vodou. Dobře promícháme, aby nezůstaly hrudky, připravenou jíškou zahustíme vařící se maso. Podle potřeby rozředíme omáčku vodou a povaříme ještě přibližně 25 minut (do úplného změknutí masa). Těsně před dovařením dochutíme solí, pepřem, kari kořením, citrónovou kůrou a šťávou, stáhneme z ohně, ještě teplé jídlo rozdělíme na jednotlivé talíře a podáváme.

Poznámka

Takto připravené jehněčí maso podáváme jako hlavní, teplé jídlo. Vhodnou přílohou je čerstvý chléb.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept