Švestkovo-jablkový salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Švestkovo-jablkový salát
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 53859 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 kávová lžička | Citronová kůra |
2 kávová lžička | Citronová šťáva |
2 polévková lžíce | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Cukr skořicový |
250 g | Jablka |
150 g | Ořechy vlašské |
250 g | Švestky |
50 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 334,9mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Citronová šťáva, Cukr krupice, Jablka, Ořechy vlašské, Švestky, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr skořicový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Švestkovo-jablkový salát postup přípravy receptu:
1 | Omytá a oloupaná jablka pokrájíme na tenké plátky, které vložíme do misky. Švestky omyjeme, vypeckujeme, nakrájíme na tenké nudličky a přidáme je do misky s jablky. Nakonec přisypeme hrubě rozkrájené ořechy. |
2 | Zálivka: do vhodné nádoby vlijeme citrónovou šťávu, vodu, přidáme jemně nastrouhanou citrónovou kůru a cukr. Všechny suroviny dobře vidličkou prošleháme, směsí zalijeme připravené ovoce v misce. Zlehka promícháme, hotový salát rozdělíme do čtyř salátových skleněných mističek a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme studené. Salát podáváme dobře chlazený jako svačinu s piškoty. Vhodný je také k hlavnímu jídlu jako předkrm.