Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 53863

Ingredience

Dip z majonézy a wasabi
125 g Majonéza
1 kávová lžička Ocet rýžový
1 kávová lžička Omáčka sójová
1 kávová lžička Víno rýžové japonské - Mirin
1 kávová lžička Wasabi pasta
Kuličky z kapra
400 g Kapr obecný
4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
100 ml Olej slunečnicový
1 polévková lžíce Omáčka sójová
1 špetka Pepř 4 barev
200 g Sýr sójový - Tofu
2 kávová lžička Víno rýžové japonské - Mirin
2 kávová lžička Zázvor celý
2 stroužek Česnek
3 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 360 kcal
Kilojoule 1 505kJ
5% Sacharidy 18 g
33% Tuky 25 g
8% Sodík 169 mg
30% Bílkoviny 17 g

Kuličky z kapra s dipem postup přípravy receptu:

1

Ve střední míse smícháme majonézu, sojovou omáčku, mirin, ocet a pastu wasabi.

2

Sýr tofu položíme do utěrky a zatížíme talíři, tak aby se odstranila přebytečná tekutina. Necháme asi 60 minut odležet. Poté tofu dáme do mísy a rozdrtíme najemno, takto připravíme i kapra, který musí být bez kostí. Přidáme šalotku, jemně nastrouhaný zázvor, mirin, česnek, sójovou omáčku, mouku a barevný pepř. Vše dobře promícháme, tak aby se z těsta daly tvarovat kuličky.

3

Kuličky obalíme ve škrobu. Mezitím si rozpálíme pánev, na které kuličky smažíme po obou stranách asi 4 minuty. Poté je vyndáme a necháme odkapat na papírovém ubrousku. Kuličky podáváme s wasabi dipem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept