Jablka s brusinkami

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
355 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
11 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
5 g
Cukr
38 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytá jablka nakrájíme na čtvrtky, vhodnou zapékací zapékací mísu vymažeme máslem, naskládáme do ní připravená jablka, posypeme je cukrem. Mísu s jablky vložíme do předehřáté trouby, kde je pečeme 15 minut. Pečená jablka vytáhneme z trouby, necháme je vychladnout.
  • 2
    Do středu dezertních talířku pomocí lžíce položíme brusinkový kompot, brusinky pokapeme lžící javorového sirupu a následně půlkou lžičky citrónové šťávy. Okraje obložíme opečenými vychlazenými jablky a přílohu podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.