Jednoduchý recept

Příloha z višní

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 53872

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová kůra
3 ml Citronová šťáva
40 g Cukr krupice
20 g Cukr vanilka
200 g Mléko zahuštěné neslazené Tatra
1 kávová lžička Pudinkový prášek - vanilkový
500 g Višně

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 406 kcal
Kilojoule 1 698kJ
10% Sacharidy 37 g
7% Tuky 5 g
1% Sodík 12 mg
10% Bílkoviny 5 g

Příloha z višní postup přípravy receptu:

1

Omyté višně vypeckujeme, vložíme do vhodného kastrůlku, posypeme cukrem, vanilkovým cukrem, zakapeme citrónovou šťávou, nakonec do kastrůlku přidáme jemně nastrouhanou citrónovou kůru. Pod poklicí na mírném ohni za občasného míchání dusíme 10 minut, aby se rozpustil cukr a směs získala dostatečnou teplotu. Kondenzované mléko rozkvedláme s pudinkovým práškem, vlijeme do kastrůlku. Stálým mícháním přivedeme k varu a stáhneme ze sporáku.

2

Hotový kompot necháme vychladnou, rozdělíme do skleněných kompotových misek a podáváme.

Poznámka

Tento kompot podáváme jako studenou přílohu ke grilované zvěřině.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept