Zeleninová zálivka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninová zálivka
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 53880 |
Kategorie: | Salátové zálivky |
Ingredience
1 ks | Feferony |
1 ks | Kapie |
250 g | Majonéza |
2 ks | Okurky nakládané |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř bílý |
1 dl | Smetana 12% (konzumní) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 10,0mg |
Draslík | 65,1mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,9mg |
Vitamín E | 7,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 25,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Feferony, Majonéza, Okurky nakládané, Paprika mletá sladká, Pepř bílý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapie, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Zeleninová zálivka postup přípravy receptu:
1 | Kyselé okurky spolu s nakládanou kapií a feferonkou nasekáme na drobno. Vložíme do misky, přilijeme majonézu, smetanu, důkladně dřevěnou vařečkou promícháme. |
2 | Salát podle vlastní chuti mletou paprikou, solí a pepřem dochutíme, ještě jednou zamícháme, odložíme do lednice dobře odležet. |
Poznámka
Zeleninová zálivka je vhodná na přípravu těstovinových salátů. Zálivku použijeme dobře vychlazenou, nejlépe je použít ji až druhý den, aby byla dobře rozleželá.