Churros - pomerančové hranolky s horkou čokoládou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Churros - pomerančové hranolky s horkou čokoládou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 53882 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
Těsto na churros | |
---|---|
1 kávová lžička | Cukr krupice |
30 g | Máslo čerstvé |
3 dl | Olej slunečnicový |
3 polévková lžíce | Pomerančová kůra |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Na obalení | |
4 polévková lžíce | Cukr krupice |
2 ks | Cukr skořicový |
Čokoláda | |
200 g | Čokoláda 70% kakao |
2 polévková lžíce | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Maizena - kukuřičný škrob |
5 dl | Mléko polotučné |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 58g |
---|---|
Cholesterol | 144,2mg |
Draslík | 53,9mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,1mg |
Vitamín E | 3,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Olej slunečnicový, Pomerančová kůra, Sůl, Vejce slepičí, Cukr krupice, Cukr krupice mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Cukr skořicový, Čokoláda 70% kakao, Maizena - kukuřičný škrob, Mléko polotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Churros - pomerančové hranolky s horkou čokoládou postup přípravy receptu:
1 | Do hlubšího hrnce vložíme máslo, 2 - 3 lžíce nastrouhané pomerančové kůry, lžičku cukru, špetku soli a pomalu, při mírné teplotě, směs budeme zahřívat do té doby, až se úplně spojí. Mícháme přibližně další 3 minuty. Když je máslo zcela rozpuštěné a těsto se začne samo odlepovat od stěn hrnce, začneme mixovat tyčovým mixérem, přidáme postupně 2 vejce a směs rozmixujeme. Poté ji znovu za stálého míchání zahřejeme, mícháme při mírné teplotě další 2 - 3 minuty, hotové těsto vložíme nakonec do sáčku na zdobení dortů (otvor by měl mít v průměru přibližně 7 - 9 mm). |
2 | V misce smícháme krupicový cukr se skořicovým, který použijeme na obalování hranolek. V hrnci rozpálíme větší množství oleje, sáčkem postupně vymačkáme přímo do oleje - vzniknou "hranolky". Délku si upravíme tak, že těsto odstřihujeme nůžkami. Churros (hranolky) smažíme 3 minuty do zlatohněda, hotové odložíme na papírovou utěrku okapat, poté je horké obalíme v připraveném skořicovém cukru. |
3 | Připravíme si horkou čokoládu: V misce vymícháme 2,5 dl mléka s 2 lžícemi Maizeny (kukuřičný škrob) a 1 - 2 lžícemi cukru (podle chuti). Do hrnce dáme 2,5 dl mléka, pomalu zahříváme, vložíme do něj rozlámanou kvalitní hořkou čokoládu. Mléko za stálého míchání přivedme k varu, přilijeme rozmíchaný škrob a pomalu vaříme asi 30 - 60 sekund. Jakmile čokoláda začne houstnout, odstavíme ji z plotny, ale ještě minutu ji míchámet. |
4 | Čokoládu nalijeme do šálků a podáváme ji s pomerančovým churros. |
Poznámka
Churros můžeme smažit i ve fritovacím oleji.
Toto je nějaký podivný recept. Churros se přece dělá z odpalovaného těsta a do toho patří tekutina a mouka. Oboje zde chybí. Z másla, kůry a dvou vajec vmíchaných zatepla vzniknou tak leda míchaná vejce s pomerančovou příchutí :-o