Dip z chilli papričky a limetky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dip z chilli papričky a limetky
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Šárka Hnízdová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 53900 |
Kategorie: | Dipy |
Ingredience
1 hrst | Bazalka |
1 ks | Chilli paprička |
1 hrst | Koriandr čerstvý |
1 polévková lžíce | Limetková šťáva |
6 polévková lžíce | Omáčka Teriyaki |
1 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 161,9mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,9mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Chilli paprička, Koriandr čerstvý, Limetková šťáva, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Omáčka Teriyaki mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Dip z chilli papričky a limetky postup přípravy receptu:
1 | Nejdříve očistíme papričku, zbavíme ji semen a jemně nasekáme. |
2 | Bazalku a koriandr též jemně nasekáme. |
3 | V menší míse smícháme Terijaki, limetkovou šťávu, zázvor, bazalku, koriandr a papričku. Vše důkladně promícháme a necháme vychladnout. |
Poznámka
K tomuto dipu se hodí jakýkoliv druh zeleniny.