Hroznové čatní s řeřichou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hroznové čatní s řeřichou
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Šárka Hnízdová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 53916 |
Kategorie: | Omáčky |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
1 kávová lžička | Hořčice |
1 hrst | Hroznové víno |
1 špetka | Kmín mletý |
1 polévková lžíce | Máta |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
2 polévková lžíce | Omáčka Teriyaki |
250 ml | Rajčatová šťáva |
1 polévková lžíce | Řeřicha |
1 špetka | Skořice mletá |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 434,6mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 562,5mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,5mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cukr krupice, Hroznové víno, Máta, Řeřicha, Skořice mletá mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Kmín mletý, Olej olivový, Omáčka Teriyaki, Rajčatová šťáva mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Hroznové čatní s řeřichou postup přípravy receptu:
1 | Nejprve očistíme zeleninu a ovoce. |
2 | Cibuli, mátu i řeřichu na jemno posekáme, hroznové víno rpzkrájíme na půlky. |
3 | Na rozpáleném oleji osmahneme cibulku, přidáme kmín, skořici, šťávu, terijaki, cukr a hroznové víno s hořčicí. Vaříme zhruba 8 až 10 minut. |
4 | Když čatní vychladne, vmícháme do něj řeřichu a mátu. |
Poznámka
Používíme nejčastěji jako přílohu.