Dip Bagna cauda - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 13 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dip Bagna cauda
Celkový čas: | 13 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 3 minut |
Autor: | Šárka Hnízdová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 53921 |
Kategorie: | Dipy |
Ingredience
6 stroužek | Česnek |
60 g | Máslo čerstvé |
250 ml | Olej olivový |
6 ks | Sardelové řezy |
Nutriční hodnoty jedné porce
82% Kalorie 1,626 kcal
Kilojoule 6 803kJ
2% Sacharidy 5 g
216% Tuky 162 g
248% Sodík 5 g
72% Bílkoviny 40 g
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 150,8mg |
Draslík | 794,6mg |
Vláknina | 630,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,7mg |
Vitamín E | 4,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 39,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Sardelové řezy mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Dip Bagna cauda postup přípravy receptu:
1 | Nejprve očistíme a prolisujeme česnek, poté česnek společně se sardelemi protřeme. |
2 | Na pánvi rozehřejeme máslo a směs česneku prohřejeme. Nakonec přilijeme olej a ještě teplé servírujeme. |