Jednoduchý recept

Mátová omáčka s cukrem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 53944

Ingredience

75 g Cukr třtinový
1 hrst Máta
125 ml Ocet vinný
1 špetka Sůl
6 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 156 kcal
Kilojoule 652kJ
10% Sacharidy 37 g
0% Tuky 0 g
6% Sodík 130 mg
0% Bílkoviny 0 g

Mátová omáčka s cukrem postup přípravy receptu:

1

Nejdříve omyjeme a osušíme mátu. Jednu polovinu máty roztlučeme společně s 2 lžícemi cukru v hmoždíři.

2

Poté zbytek cukru svaříme s 6 lžícemi vody. Do svařené vody přimícháme ocet, roztlučenou mátu a sůl. Důkladně promícháme a necháme v chladničce odpočinout. Před servírováním omáčku prolisujeme přes síto a ozdobíme zbylou mátou.

Poznámka

Omáčka se hodí k jakémukoliv masu a rybě.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept