Polévka s krevetami a chřestem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka s krevetami a chřestem
Polévka s krevetami a chřestem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 53950 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
300 g | Chřest zelený |
3 ks | Cibule |
200 g | Krevety tygří - loupané |
20 g | Mouka kukuřičná |
20 ml | Olej rostlinný |
40 ml | Omáčka rybí |
30 g | Pažitka |
5 g | Pepř černý mletý |
10 g | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
40 ml | Voda pitná |
1 l | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 113,8mg |
Draslík | 215,4mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 10,7mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej rostlinný, Omáčka rybí, Pažitka, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chřest zelený, Krevety tygří - loupané, Mouka kukuřičná, Pepř černý mletý, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka s krevetami a chřestem postup přípravy receptu:
1 | Drůbeží vývar přivedeme k varu, chřest zatím opereme a rozkrojíme napůl, vhodíme do vývaru a 5 minut povaříme. Vyjmeme děrovanou naběračkou a odložíme na talíř. |
2 | Ve woku rozpálíme olej a zpěníme cibuli nadrobno, přihodíme chřest, očištěné krevety, krátce orestujeme, zalijeme vývarem z chřestu a polévku 3 minuty povaříme. Z mouky a vody vymícháme v misce hladkou kaši, kterou vmícháme do odstavené polévky a promícháme. Polévku zahříváme na mírném ohni a mícháme, dokud nezhoustne. Přimícháme rybí omáčku, osolíme a opepříme. Nakonec do polévky vlijeme rozšlehané vejce z výšky, aby se v polévce vytvořila vlákna. Podáváme s nasekanou pažitkou. |