Recept

Polévka s krevetami a chřestem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 53950

Ingredience

300 g Chřest zelený
3 ks Cibule
200 g Krevety tygří - loupané
20 g Mouka kukuřičná
20 ml Olej rostlinný
40 ml Omáčka rybí
30 g Pažitka
5 g Pepř černý mletý
10 g Sůl
1 ks Vejce slepičí
40 ml Voda pitná
1 l Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 472 kcal
Kilojoule 1 976kJ
5% Sacharidy 20 g
17% Tuky 13 g
129% Sodík 3 g
36% Bílkoviny 20 g

Polévka s krevetami a chřestem postup přípravy receptu:

1

Drůbeží vývar přivedeme k varu, chřest zatím opereme a rozkrojíme napůl, vhodíme do vývaru a 5 minut povaříme. Vyjmeme děrovanou naběračkou a odložíme na talíř.

2

Ve woku rozpálíme olej a zpěníme cibuli nadrobno, přihodíme chřest, očištěné krevety, krátce orestujeme, zalijeme vývarem z chřestu a polévku 3 minuty povaříme. Z mouky a vody vymícháme v misce hladkou kaši, kterou vmícháme do odstavené polévky a promícháme. Polévku zahříváme na mírném ohni a mícháme, dokud nezhoustne. Přimícháme rybí omáčku, osolíme a opepříme. Nakonec do polévky vlijeme rozšlehané vejce z výšky, aby se v polévce vytvořila vlákna. Podáváme s nasekanou pažitkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept