Bifteky z hovězí svíčkové - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 13 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bifteky z hovězí svíčkové
Celkový čas: | 13 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 53962 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Hovězí svíčková |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
2 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 97,2mg |
---|---|
Cholesterol | 75,0mg |
Draslík | 525,4mg |
Vláknina | 79,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí svíčková, Olej rostlinný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Bifteky z hovězí svíčkové postup přípravy receptu:
1 | Rozehřejeme pánev a vlijeme na ni olej, který rozpálíme. |
2 | Bifteky vložíme do pánve. Opékáme je zprudka z každé strany jednu minutu. Potom ztlumíme oheň a opékáme po obou stranách dvě minuty. Nakonec zalijeme bifteky máslem a dopékáme je ještě minutu na každé straně. |
3 | Když opečený biftek stiskneme dvěma prsty, měl by na povrchu pružit. |
4 | Hotové bifteky osolíme, opepříme a zabalíme do alobalu. Necháme je 2 minuty v alobalu odpočinout. |
Poznámka
Podáváme s vhodnou přílohou, např. se smaženými bramborovými hranolky.